donderdag 11 mei 2017

Hoofdluizen

Luizenteam

Hallo, even een update van het luizenteam.

Afgelopen schooljaar zijn we regelmatig uitgerukt voor luizen alarm. Na 14 dagen volgt er dan een her controle en dan zien we meestal dat de ouders goed gekamd hebben en dat (bijna) alle neten weg zijn. Gelukkig is steeds meer bekend hoe te handelen bij luizen/neten. Een bekend middel is Prioderm (groen/witte verpakking lotion 15 min intrekken). En twee keer per dag kammen, 14 dagen lang. Dat is echt een must.

We merken dat de taboe rond het hebben van luizen/neten beetje bij beetje verdwijnt. Het hebben van luizen/neten is vervelend maar kinderen melden het steeds vaker zelf. Je kan er immers niets aan doen, je krijgt ze van iemand anders.

Helaas hebben nu drie moeders het luizenteam verlaten. De kinderen van deze moeders gaan naar het voortgezet onderwijs en hun basisschooltijd stopt hier.
Ons team bestaat nu uit zeven personen. Dit is voor een controle voor de hele school te weinig. Graag willen we er vijf ouders bij hebben. Dan duurt een controle ongeveer een kleine anderhalf uur. 
Elke eerste dinsdag na een vakantie staan wij paraat om de hele school te controleren. 


Oproep!! Wij zijn nog op zoek naar moeders / vaders / oma’s / opa’s (vooral uit de kleuterklassen om zo een goed gevoel te houden bij alle klassen) die ons team willen versterken. Kinderen vinden het vaak fijn om door een bekende aangesproken te worden (dan is het soms minder eng). Aanmelden kan bij Antje Rienks (antjerienks@gmail.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten