dinsdag 6 december 2016

Kerstdoel

Ook dit jaar willen we in de decembermaand aandacht besteden aan een speciaal doel. We hebben gekozen voor een kleinschalig project in Indonesië, dat deel uitmaakt van de Stichting Kasih Bunda
Stichting Kasih Bunda is opgericht door enkele Nederlandse adoptie ouders. 

De stichting steunt het werk van in Jakarta gevestigde stichtingen met een sociaal doel. Doordat adoptie vanuit Indonesië niet meer mogelijk was, is de stichting zich tot doel gaan stellen om kinderen die geen thuis hebben toch een thuis en een opleiding te bieden. Dit wordt vooral gesteund door financiële adopties en sponsoring. Zo zijn er door heel Indonesië diverse projecten ontstaan die de stichting financieel bij staat.

Het project waar nu de bijdrage voor gevraagd wordt is Project Atambua. Atambua ligt op het eiland Timor (Indonesië). Daar staat een klooster, dat geleid wordt door 5 nonnen, die 200 gezinnen helpen en begeleiden. Vanuit Kasih Bunda is een bezoek gebracht aan het klooster en geconstateerd dat een aantal dingen zoals water, voedsel, medicijnen en elektriciteit niet of weinig aanwezig waren in de omgeving. Vanuit het klooster proberen ze hier wat aan te doen. Bovendien wil men graag de volgende zaken regelen:
  • In één klein dorpje wil men zonnepanelen plaatsen met daaraan drie  lampen voor elk huisje, want  als er voldoende zon is heeft men geen brandstof voor aggregaten nodig.
  • Ook wil men zorgen dat in 2017 40 kinderen naar de middelbare school kunnen .
  • Bij de kleuterschool staat een speeltuin, die men graag wil opknappen en uitbreiden.

    Dat zijn natuurlijk heel veel wensen, maar heel veel mensen krijgen zo een beter en veiliger bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten