woensdag 7 december 2016

Wicher verlaat onze school

Beste ouders,

Na 10 jaar gaat Wicher een andere weg inslaan. Dat is voor hem natuurlijk fantastisch, maar voor ons een kleine ramp. Hij is de afgelopen jaren heel belangrijk geweest voor onze school en stond aan de wieg van vele ontwikkelingen. Nogmaals het zij hem van harte gegund. Hij heeft de (onderwijs)wereld aan zijn voeten als jonge vent met ervaring in het onderwijs.

Door de snelheid van zijn beslissing om al per 1 januari de Wegwijzer te verlaten zijn wij razendsnel op zoek gegaan naar een geschikte vervanger. De vacature is uitgezet en kandidaten kunnen reageren tot 19 december. In de laatste week hebben we de gesprekken gepland en hopen we nog voor het einde van dit jaar een kei van een leerkracht aan te trekken. We houden u hiervan op de hoogte.

Wicher wil graag low profile afscheid nemen van u en de kinderen. Het enige formele moment zal de vrijdag voor de vakantie rond de klok van 12 uur zijn. Dan is er de gelegenheid om de laatste handjes te schudden. Tot die tijd is het natuurlijk leuk om even een babbeltje met hem te maken of zo.

Hieronder legt Wicher uit hoe het zo gekomen is.

Groet,
Roland Stoffelen


7-12-2017

Beste ouders,


Na precies 10 jaar werkzaam te zijn geweest op de Wegwijzer heb ik besloten een nieuw avontuur aan te willen gaan.  Hoewel ik het ontzettend naar mijn zin heb op de Wegwijzer, en hier zeker nog niet uitgeleerd ben, wil ik mij bezig gaan houden met andere werkzaamheden en tegelijkertijd kennis gaan maken met andere scholen en onderwijsvormen. Deze knoop heb ik onlangs doorgehakt en heb bij Roland aangegeven de Wegwijzer per 1-1-2017 te gaan verlaten.


Voor mij begon het in januari 2007, tijdens een stage op de Wegwijzer. Een schoolkamp, een onderzoeksstage, een betaalde lio, invalbeurten, groep 5/6,5,8,8,5,6,5; ineens ben ik 10 jaar verder. Het is een ontzettend warme jas, die Wegwijzer. Ik heb er ontzettend veel mogen leren en dat doe ik nog elke dag. Toch zou ik een aantal zaken die voor mij onlangs samenkwamen graag met jullie willen delen, om hopelijk inzicht te geven in waarom ik juist nu die beslissing neem:

Een heel concreet iets dat nu speelt is dat mijn vrouw, Karlijn, per januari een interessante baan heeft aangeboden gekregen. Bij het aannemen van die baan zullen haar werkzaamheden deels versnipperd raken over de week.  Als gezin hechten we veel waarde aan het zelf vervullen van de ‘opvang’ van onze twee jonge kinderen. Karlijn en ik delen samen die zorg. De flexibiliteit voor haar aanstaande baan, die dus al spoedig start,  vraagt dus ook een flexibiliteit voor mij, als papa. Werken in de invalpoule zou ons de mogelijkheid geven om Karlijns nieuwe baan en de zorg voor Neele en Benja mogelijk te maken.

De verschillende invalpoules, die op dit moment heel graag nieuwe mensen willen hebben,  geven tegelijkertijd mij de kans om veel soorten scholen te zien. Veel soorten onderwijsvormen te mogen ervaren. De invalpoules geven ook de mogelijkheid je te laten zien als leerkracht  en maken een pad naar nieuwe gesprekken/vervangingen en geven misschien op de langere termijn weer een kans op een vaste aanstelling.  Ook banen in de schil rond het basisonderwijs lijken mij interessant. Een concreet gesprek daarover loopt;  ik zou het invallen zeker ook willen benutten om ruimte te creĆ«ren voor deze oriĆ«ntatie. Na 10 jaar op dezelfde school les te hebben gegeven lijkt het mij goed om deze sprong in het diepe te wagen.


Helaas zijn dit soort momenten maar zeer zelden in het midden van een zomervakantie. 
Ik verlaat namelijk een groep en ben me daar zeer bewust van. Ik zal de kinderen en mijn gewaardeerde collega’s dan ook zeer gaan missen. Toch hoop ik dat ik middels deze brief inzicht heb kunnen geven in mijn overwegingen.


Met vriendelijke groet


Wicher van der Wielen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten