woensdag 12 juli 2017

Laatste loodjes

Het zijn elk jaar weer een beetje gekke dagen zo aan het einde van het jaar. De kinderen en leerkrachten zijn echt aan vakantie toe. De batterij moet nodig opgeladen worden. Ook nemen we afscheid van de kinderen van groep 8 en dat brengt altijd weer een lach en een traan met zich mee.

Terugkijkend op dit schooljaar kunnen we zeggen dat het een enerverend jaar is geweest. De school maakt in leerlingaantallen een flinke groei door. Het is fijn dat ouders in de wijk ons weten te vinden. De andere kant is natuurlijk ook dat we, net als de twee andere scholen binnen dit gebouw, met ruimtegebrek te kampen hebben. Gelukkig kunnen we inpandig blijven en gaan we twee lokalen huren boven de Skar. We zijn momenteel druk doende om de ruimtes geschikt te maken voor het geven van onderwijs.
We moeten zo langzaam maar zeker wel na gaan denken over de maximale grootte van onze school. We willen graag de kwaliteit blijven bieden die we nu bieden en dat zou in het gedrang kunnen komen als we maar door blijven groeien. Best een lastig dilemma dus.

De groei van het leerlingenaantal brengt ook groei van het team met zich mee. Het is best een klus geweest om de juiste mensen te vinden. Uiteindelijk is dat gelukt en mogen we drie nieuwe collega's verwelkomen.

We nemen ook afscheid van een gewaardeerde collega. Dorothé Rorijs is na een periode van ziekte weer helemaal terug in het werkveld. Ze is gestopt als leerkracht en gaat verder als onderwijsassistent op twee andere scholen binnen onze stichting. Dorothé wil graag nog een keertje afscheid nemen en we zijn nog in overleg hoe, waar en wanneer.

Nog iets van heel andere orde. Vorig jaar hebben op de eerste vrijdag na de zomervakantie de Back to school party georganiseerd. Ons eigen foodtruckfestival! Dat is van alle kanten zo goed bevallen dat we dat dit jaar ook weer gaan doen. Dus reserveer alvast de datum: vrijdagmiddag 1 september van 14.30-16.30. Als thema willen we er dit jaar een Frans tintje aan geven. Lekker op een Frans terrasje een wafeltje of een stuk meloen eten met op de achtergrond Edith Piaf of Stromae. We zitten nog wel een beetje te dubben over de kosten. Wellicht dat we toch een kleine bijdrage gaan vragen.

Ik ben vast nog wat vergeten, maar toch ga ik u alvast een hele fijne vakantie wensen. Lekker uitrusten ergens in de zon en ons voorbereiden op weer een leuk leerzaam schooljaar.

Groet,
Roland Stoffelen namens het team van de Wegwijzer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten